Jūros gėrybių sriuba su fermentiniu sūriu

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 9, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Egzotiška, gurmaniška jūros gėrybių sriuba.

Ingredientai

  • Česnakas 2 vnt
  • Čili pipiras 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Fermentinis sūris 25 g
  • Sultinys 1 kubelis (-iai)
  • Krevetės 5 vnt
  • Kokosų pienas 1 skardinė (-ės)
  • Morkos 1 vnt
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Pievagrybiai 8 vnt
  • Poras Pagal skonį
  • Sviestas Pagal skonį
  • Svogūnas 3 vnt
  • Ciberžolė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Petražolės Pagal skonį

Eiga

  1. Labai smulkiai supjaustome 3 svogūnų galvutes, truputį porų, 8 pievagrybius, sutarkuojame 1 didesnę morką, porą česnako skiltelių, vieną raudoną čili pipirą (tik būtinai išimame sėklytes). Visas šias gėrybes kepame keptuvėje ant sviesto.
  2. Užverdame mažiau nei pusę puodo vandens. Jam užvirus, įpilame vieną stiklinę paprasto pieno ir tuomet supilame kokosų pieną.
  3. Iškeptas daržoves sudedame į verdantį vandenį. Įdedame druskos žiupsnelį (pagal skonį), 5 rūšių pipirų žiupsnelį, vieną grybų sultinio kubelį, ciberžolės (jeigu mėgstate, jeigu ne, nedėkite, bet ciberžolė suteikia labai gražią spalvą).
  4. Maišant viską verdame apie 10-15 min., kad įgautų vientisą skonį. Tada įdedame atšaldytų jūros gėrybių (tai gali būti kalmarai, aštuonkojai, mažosios krevetės, austrės ir t.t.), paverdame dar 5 - 9 min.
  5. Pabarstome smulkintais krapais. Įpilame į lėkštes ir apibarstome sutarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!