Jurginių troškinys
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Dešra 1 kg
- Bulvės 100 vnt
- Morkos 1 vnt
- Svogūnas 2 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
Eiga
- Bulves nuskusti ir sudėti į pasūdytą verdantį vandenį. Morkas nuskusti, stambiai sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir viską sudėti ant verdančių bulvių.
- Dešrą nuplauti, supjaustyti 5 - 7 cm gabaliukais ir taip pat uždėti ant bulvių. Virti, kol bulvės suminkštės (apie 20 - 25 min.). Po to skystį nusunkti, dešrą išimti, bulves sukratyti, šiek tiek nugarinti, ant viršaus užberiant pipirų.
- Pateikiant į pašildytos didesnės lėkštės ar pusdubenio vidurį sudėti dešros gabalėlius, aplinkui apdedant bulvėmis. Puošti petražolių lapeliais.
- Prie troškinio patiekti raugintų kopūstų, agurkų, krienų.