Jogurtinis obuolių pyragas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Skanus jogurtinis obuolių pyragas. 

Ingredientai

  • Cukrus 100 ml
  • Miltai 200 ml
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sviestas 100 g
  • Kefyras 100 ml
  • Obuoliai 3 vnt
  • Natūralus jogurtas 300 ml
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Imbieras 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Sumaišyti visus sausus ingredientus. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir kefyrą. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti minkštą elastingą tešlą. Man miltų prireikė pora šaukštų daugiau, nes tešla gana minkštoka gaunasi.
  2. Formą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu, sudėti tešlą ir rankomis suformuoti dugną ir sieneles. Ant tešlos sudėti obuolius, supjaustytus plonomis riekutėmis. Pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
  3. Išplakti jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir imbieru. Šią masę užpilti ant obuolių ir dar kepti 15 – 20 min. 200° C temperatūros orkaitėje.Ataušinti pyragą formoje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!