Jogurtinis obuolių pyragas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Skanus jogurtinis obuolių pyragas.
Ingredientai
- Cukrus 100 ml
- Miltai 200 ml
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Sviestas 100 g
- Kefyras 100 ml
- Obuoliai 3 vnt
- Natūralus jogurtas 300 ml
- Kiaušiniai 2 vnt
- Imbieras 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Sumaišyti visus sausus ingredientus. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir kefyrą. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti minkštą elastingą tešlą. Man miltų prireikė pora šaukštų daugiau, nes tešla gana minkštoka gaunasi.
- Formą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu, sudėti tešlą ir rankomis suformuoti dugną ir sieneles. Ant tešlos sudėti obuolius, supjaustytus plonomis riekutėmis. Pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
- Išplakti jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir imbieru. Šią masę užpilti ant obuolių ir dar kepti 15 – 20 min. 200° C temperatūros orkaitėje.Ataušinti pyragą formoje.