Jautienos vyniotinis tešloje
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Jautienos vyniotinis puikiai tiks Jūsų šventiniam stalui.
Ingredientai
- Sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt
- Jautienos faršas 400 g
- Pomidorai džiovinti arba švieži 4 vnt
- Kiaušinių tryniai 2 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Karis Pagal skonį
Eiga
- Atšaldome tešlą ir faršą.
- Ruošiame vyniotiniui įdarą pirmiausia pradėdami nuo pomidorų. Juos nuplikome vandeniu, nulupamame odeles, supjaustome.
- Susmulkinam česnaką ir dedame į faršą kartu su druska, pomidorais, pipirais, kariu.
- Įmušame kiaušinį į faršą ir viską gerai sumaišome.
- Ant tešlos išklotų lakštų dedame mėsos įdarą, suformuojame norimą formą. Galima imti kiekvieną lakštą atskirai ir susukame.
- Kepimo indą patepame sviestu, sudedame vyniotinius, juos aptepame kiaušinio tryniu kad gražiai apskustų ir dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 temperatūroje apie 30 minučių. Skanaus!