Jautienos maltinukai su migdolų ir mėlynių padažu

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Superinis jautienos maltinukų paruošimo būdas su neįprastu, tačiau be galo gardžiu saldžiai rūgščiu padažu. Paprasta paruošti, skanu suvalgyti. Patiekalas apibarstomas migdolų ir kedro riešutais, kas suteikia patiekalui dar didesnį išskirtinumą ir tikrą šventę gomuriui!

Ingredientai

  • Jautienos faršas 1 kg
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Batonas 4 riekė (-ės)
  • Pienas 450 ml
  • Kedro riešutai 100 g
  • Migdolai kapoti 100 g
  • Mėlynių uogienė 200 g
  • Miltai 4 šaukštas (-ai)
  • Vynas baltas 100 ml
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 100 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Actas Pagal skonį

Eiga

  1. MALTINUKAI 1. Jautienos faršą sumaišykite su kiaušiniais, kedro riešutais, piene (maždaug 250 ml ) išmirkytu batonu, druska ir pipirais. 2. Iš faršo formuokite nedidelius maltinukus, dėdami i neįkaitintą keptuvę. Apibarstykite miltais, pilkite po tuputį aliejaus ir kepkite, vartydami, kol gražiai apskrus. 3. Kapotus migdolus kepinkite, kol gražiai pagels ir pasidėkite į atskirą indą.
  2. SALDŽIARUGŠTIS MĖLYNIŲ PADAŽAS 1. Mėlynes arba mėlynių uogienę išplakite mikseriu, įpilkite (nuolatos ragaudami) šlakelį acto, druskos, truputį vandens. 2. Supilkite į keptuvę ar puodą ir maišydami užvirinkite.
  3. MIGDOLŲ PADAŽAS 1. Tefloninėje keptuvėje, nustatę vidutinę kaitrą ištirpinkite šaukštą sviesto. 2. Įmaišykite 1,5 šaukšto miltų, vyno, 200 ml pieno ir truputį druskos. 3. Virkite, nuolat maišydami (kitaip susidarys gumulėliai), kol padažas sutirštės. Jeigu gausis per tirštas ar su gumulėliais, nesijaudinkite, galite įpilti truputį vandens, išplakti mikseriu, bet tik tuomet, kai padažas bus tinkamos konsistencijos, berkite migdolus ir vėl užvirinkite.
  4. Patiekite su padažu, pasilikite kiek riešutų patiekalo papuošimui. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!