Jautienos kumpis
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Gardaus, sultingo ir aromatingo jautienos kumpio paruošimo būdas. Kumpis puikiai šventiniam stalui. O pats receptas tiks kepti ir bet kokią kitą mėsą.
Ingredientai
- Jautienos kumpis 1 kg
- Šalavijai Pagal skonį
- Krapai Pagal skonį
- Čiobreliai Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Sviestas 10 g
- Citrinų sultys 9 šaukštas (-ai)
- Kiti mėgstami žalumynai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Keliose vietose grotelių raštu įpjauname jautienos kumpio paviršių.
- Džiovintus šalavijus, čiobrelius, druską, pipirus ir citrinos sultis sumaišome su alyvuogių aliejumi ir gerai įtriname į mėsą. Paliekame pasimarinuoti bent kelioms valandoms arba per naktį. Galime nuolat pavartyti kumpį, nes marinatas nusėda apačioje.
- Įkaitiname orkaitę iki 90 laipsnių ir dedame paruoštą jautienos kumpį. Kepame apie tris valandas, kol mėsa suminkštėja.
- Po to išimame mėsą, apšlakstome išsiskyrusiomis sultimis (tai galime daryti nuolat), mėsą dar galime šiek tiek apibarstyti druska, jeigu manome, kad jos įdėjome nepakankamai. Orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių temperatūros ir vėl įdedame kumpį keptis.
- Orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių temperatūros ir vėl įdedame kumpį keptis. Kepame mėsą gerą pusvalandį, kol susiformuoja apskrudusi plutelė.
- Iškeptą jautienos kumpį patiekiame apibarstytą šviežiais kapotais žalumynais su virtomis bulvėmis ar daržovių salotomis.
- Skanaus!