Jautienos kukulių sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Jautiena 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Poras 40 g
- Morkos 30 g
- Bulvės 50 g
- Žirniai 20 g
- Sviestas 40 g
- Jautienos sultinys 1 l
- Kalendra 10 g
- Baltieji pipirai 5 g
- Vištienos sultinio kubeliai 10 g
Eiga
- Apdorotas jautienos kumpis smulkiai sukapojamas;
- Jautiena sumaišoma su porais, sviestu, druska, vištienos sausu sultiniu, baltais pipirais, kiaušiniu ir gaminama tiršta masė, iš kurios padaromi kukuliukai (jei reikia į masę įpilama truputį vandens);
- Užverdamas vanduo, į kurį sumetami kukuliukai ir verdami 5-7 minutes;
- Morkos, bulvės, porai supjaustomi kubeliais ir pakepinami keptuvėje;
- Jautienos sultinys užvirinamas, sudedami kukuliukai ir pakepinamos daržovės, verdama apie 5-7 min.;
- Išvirus sriuba pagardinama čili ankšteliais, kalendra ir žaliaisiais žirneliais.