Jautienos grilio kepsnys

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Neapsakomo skonio, naminio steiko receptas.

Ingredientai

  • Jautienos nugarinė 4 vnt
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Česnako milteliai 1 šaukštas (-ai)
  • Maltos paprikos milteliai 1 pagal skonį
  • Džiovinti čiobreliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Raudonėlis 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirų mišinys Pagal skonį
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinpipiriai 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Jautienos nugarinės pjausnius apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
  2. Atskirame nedideliame inde sumaišyti visus prieskonius ( česnako ir paprikos miltelius, čiobrelius, raudonėlį, pipirus, druską)
  3. Prieskonių mišiniu gausiai apibarstyti mėsą ir palikti valandai marinuotis.
  4. Išmarinavus kepame ant laužo. Kiek laiko kepti? Standartiniam 2,5 cm storio kepsniui reikia po 3-4 min kiekvienai pusei, bus vidutiniškai iškepes. Jei norime geriau iškepusio reikia po 5 min. abiems pusėms.
  5. Skanaus!!!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!