Jautienos grilio kepsnys
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Neapsakomo skonio, naminio steiko receptas.
Ingredientai
- Jautienos nugarinė 4 vnt
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Česnako milteliai 1 šaukštas (-ai)
- Maltos paprikos milteliai 1 pagal skonį
- Džiovinti čiobreliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Raudonėlis 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Pipirų mišinys Pagal skonį
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinpipiriai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Jautienos nugarinės pjausnius apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
- Atskirame nedideliame inde sumaišyti visus prieskonius ( česnako ir paprikos miltelius, čiobrelius, raudonėlį, pipirus, druską)
- Prieskonių mišiniu gausiai apibarstyti mėsą ir palikti valandai marinuotis.
- Išmarinavus kepame ant laužo. Kiek laiko kepti? Standartiniam 2,5 cm storio kepsniui reikia po 3-4 min kiekvienai pusei, bus vidutiniškai iškepes. Jei norime geriau iškepusio reikia po 5 min. abiems pusėms.
- Skanaus!!!