Japoniškas obuolių - aguonų pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Rudens gėrybių kepiniai

Ingredientai

  • Kiaušiniai 8 g
  • Margarinas 250 g
  • Cukrus 200 g
  • Aguonos 300 g
  • Obuoliai 600 g
  • Manai 8 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Aliejus 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodasis šokoladas 150 g

Eiga

  1. Mums šis pyragas puikiai papildo šventinį stalą! Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 5 (mažiausiai – 2) kartus permalti. Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti. Margariną VILNIUS kepiniams ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, maišant dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių.
  2. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Tada sudėti manų kruopas, suberti kepimo miltelius, įpilti porą šaukštelių aliejaus, išmaišyti.
  3. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą 30 x 23 cm. dydžio kepimo indą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min., paskui karštį galima sumažinti, jei viršus ruduoja per greit, ir kepti dar 20-30 min. Atvėsinti, išėmti iš kepimo indo pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve bent 3 valandas, o geriausiai išlaukti iki kitos dienos. SKANUMĖLIS!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!