Japoniškas obuolių - aguonų pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Rudens gėrybių kepiniai
Ingredientai
- Kiaušiniai 8 g
- Margarinas 250 g
- Cukrus 200 g
- Aguonos 300 g
- Obuoliai 600 g
- Manai 8 arb. šaukštelis (-iai)
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Aliejus 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodasis šokoladas 150 g
Eiga
- Mums šis pyragas puikiai papildo šventinį stalą! Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 5 (mažiausiai – 2) kartus permalti. Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti. Margariną VILNIUS kepiniams ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, maišant dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių.
- Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Tada sudėti manų kruopas, suberti kepimo miltelius, įpilti porą šaukštelių aliejaus, išmaišyti.
- Gautą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą 30 x 23 cm. dydžio kepimo indą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min., paskui karštį galima sumažinti, jei viršus ruduoja per greit, ir kepti dar 20-30 min. Atvėsinti, išėmti iš kepimo indo pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve bent 3 valandas, o geriausiai išlaukti iki kitos dienos. SKANUMĖLIS!