Japoniškai marinuoti agurkai

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Puikus būdas panaudoti agurkus, kuriuos japonai valgo kartu su ryžiais.

Ingredientai

  • Maži agurkai 3 vnt
  • Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Ryžių actas 60 ml
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Sezamo sėklos 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Nuplaukite agurkus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į indą ir užberkite druską. Po 5 min. nuo agurkų druską nuplaukite.
  2. Švariame inde sumaišykite agurkus su visais likusiais ingredientais, papildomai galite užverti žiupsnelį druskos (žiūrėkite pagal savo skonį). Indą uždenkite ir palikite šaldytuve 24 val. Šiuos marinuotus agurkus galima naudoti ir po 3-4 dienų, tada jų skonis bus dar geresnis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!