Itališkos „Caprese“ salotos
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Paprastai pagaminamos „Caprese“ salotos, kurios užburia nuostabiu itališku skoniu.
Ingredientai
- Balzaminis actas 1 stiklinė (-ės)
- Mocarelos sūris 2 vnt
- Pomidorai 4 vnt
- Šviežio baziliko lapeliai Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Pirmiausia paruoškite balzaminio acto glazūrą. Actą supilkite į puodą ir virkite apie 10-20 min., tol kol jis pradeda tirštėti. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Balzaminio acto glazūrą galima panaudoti ruošiant įvairias salotas, užkandžius.
- Griežinėliais supjaustykite pomidorus ir mocarelos sūrį.
- Mocarelą ir pomidorus sudėliokite lėkstėje. Pagardinkite šviežiais basilikų lapeliais.
- Paruoštas salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais. Pabaigai pagardinkite balzaminio acto glazūra.