Itališkos „Caprese“ salotos

Paprastai pagaminamos „Caprese“ salotos, kurios užburia nuostabiu itališku skoniu.

Paprastai pagaminamos „Caprese“ salotos, kurios užburia nuostabiu itališku skoniu.

Ingredientai

Balzaminis actas 1 stiklinė (-ės)
Mocarelos sūris 2 vnt
Pomidorai 4 vnt
Švieži baziliko lapeliai Pagal skonį
Alyvuogių aliejus Pagal skonį
Druska, pipirai Pagal skonį
  • 1

    Pirmiausia paruoškite balzaminio acto glazūrą. Actą supilkite į puodą ir virkite apie 10-20 min., tol kol jis pradeda tirštėti. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Balzaminio acto glazūrą galima panaudoti ruošiant įvairias salotas, užkandžius.

  • 2

    Griežinėliais supjaustykite pomidorus ir mocarelos sūrį.

  • 3

    Mocarelą ir pomidorus sudėliokite lėkstėje. Pagardinkite šviežiais basilikų lapeliais.

  • 4

    Paruoštas salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais. Pabaigai pagardinkite balzaminio acto glazūra.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Griliuje keptos vištienos salotos su mandarinais 30min
Graikiškos salotos 15min
Pomidorų ir mocarelos sūrio salotos 15min
Mažųjų pomidorų ir kukurūzų salotos 15min
Tuno salotos 5min