Ispaniškas baklažanų apkepas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Baklažanų apkepas su „Fetos“ sūriu primins vasaros atostogas prie Viduržemio jūros.
Ingredientai
- Baklažanai 750 g
- Pomidorai 4 vnt
- Feta sūris 200 g
- Svogūnas 2 vnt
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Alyvuogių aliejus 6 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 4 vnt
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Raudonėlis Pagal skonį
Eiga
- Baklažanus padalinkite į centimetro storio griežinėlius. Juos iš abiejų pusių pabarstykite druska ir leiskite pabūti (apie 10 minučių).
- Karštu vandeniu nuplikykite pomidorus ir nulupkite juos. Tada supjaustykite storais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite sūrį.
- Nulupkite česnaką. Jį smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su taip pat paruoštu svogūnu. Į kiaušinius įdėkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių bei viską išplakite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Popieriniu rankšluostėliu nusausinkite sūdytus baklažanus ir apkepkite po vieną ar porą minučių iš abiejų pusių.
- Baklažanus ir pomidorus sluoksniais sudėkit į aliejumi teptą kepimo indą. Čia supilkite ir išplaktus kiaušinius. Ant viršaus užberkite svogūnus ir sūrį, o tada pašaukit į orkaitę 25 minutėms.