Ispaniškas baklažanų apkepas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Baklažanų apkepas su „Fetos“ sūriu primins vasaros atostogas prie Viduržemio jūros.

Ingredientai

  • Baklažanai 750 g
  • Pomidorai 4 vnt
  • Feta sūris 200 g
  • Svogūnas 2 vnt
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Alyvuogių aliejus 6 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Raudonėlis Pagal skonį

Eiga

  1. Baklažanus padalinkite į centimetro storio griežinėlius. Juos iš abiejų pusių pabarstykite druska ir leiskite pabūti (apie 10 minučių).
  2. Karštu vandeniu nuplikykite pomidorus ir nulupkite juos. Tada supjaustykite storais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite sūrį.
  3. Nulupkite česnaką. Jį smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su taip pat paruoštu svogūnu. Į kiaušinius įdėkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių bei viską išplakite.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Popieriniu rankšluostėliu nusausinkite sūdytus baklažanus ir apkepkite po vieną ar porą minučių iš abiejų pusių.
  5. Baklažanus ir pomidorus sluoksniais sudėkit į aliejumi teptą kepimo indą. Čia supilkite ir išplaktus kiaušinius. Ant viršaus užberkite svogūnus ir sūrį, o tada pašaukit į orkaitę 25 minutėms.

Panašūs receptai