Indiškas pomidorų troškinys Tamatar panyr malai

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Indiškas daržovių troškinys vienas iš populiariausių Indijoje, atkeliavęs tieisiai iš ajurvedinės virtuvės nepaliks abejingo nei vieno. Vegetarai apsilaižys pirštelius, o mėgstantys mėsą taip pat jausis tikrai sotūs!

Ingredientai

  • Saldaus pieno sūris, indų virtuvėje vadinamas panyru 300 g
  • Sviestas 4 šaukštas (-ai)
  • Pomidorai 5 vnt
  • Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Ciberžolė Pagal skonį
  • Grietinėlė arba grietinė 100 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Česnakas Pagal skonį

Eiga

  1. Pirmiausia nuo pomidorų galime nulupti odelę juos apiplikydami karštu vandeniu odelės lengviau nusilups. To daryti nebūtina, tačiau, jeigu pomidoro odelės labai kietos rekomenduojame.
  2. Ištirpdome sviestą keptuvėje.
  3. Truputėlį pakepiname kmynus, ir baltąjį saldaus pieno sūrį.
  4. Sudedame pomidorus, atsargiai viską kepiname apie 7 minutes.
  5. Suberiame panyrą, ciberžolę, druską, pipirus, česnaką (galima ir nedėti), cukrų (jeigu norite įšgauti saldžiarūgštį skonį) ir viską kepam dar kelias minutes.
  6. Sudedame grietinėlę arba grietinę, išmaišome, pakepame dar kelias minutes.
  7. Patiekiame puoštą petražolėmis ir ryžiais (rekomenduotina). Ryžius taip pat galite pagardinti ir įberti kiek ciberžolės, jie taps gražiai gelsvi. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!