Indiškas pomidorų troškinys Tamatar panyr malai
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Indiškas daržovių troškinys vienas iš populiariausių Indijoje, atkeliavęs tieisiai iš ajurvedinės virtuvės nepaliks abejingo nei vieno. Vegetarai apsilaižys pirštelius, o mėgstantys mėsą taip pat jausis tikrai sotūs!
Ingredientai
- Saldaus pieno sūris, indų virtuvėje vadinamas panyru 300 g
- Sviestas 4 šaukštas (-ai)
- Pomidorai 5 vnt
- Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Ciberžolė Pagal skonį
- Grietinėlė arba grietinė 100 ml
- Druska Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Česnakas Pagal skonį
Eiga
- Pirmiausia nuo pomidorų galime nulupti odelę juos apiplikydami karštu vandeniu odelės lengviau nusilups. To daryti nebūtina, tačiau, jeigu pomidoro odelės labai kietos rekomenduojame.
- Ištirpdome sviestą keptuvėje.
- Truputėlį pakepiname kmynus, ir baltąjį saldaus pieno sūrį.
- Sudedame pomidorus, atsargiai viską kepiname apie 7 minutes.
- Suberiame panyrą, ciberžolę, druską, pipirus, česnaką (galima ir nedėti), cukrų (jeigu norite įšgauti saldžiarūgštį skonį) ir viską kepam dar kelias minutes.
- Sudedame grietinėlę arba grietinę, išmaišome, pakepame dar kelias minutes.
- Patiekiame puoštą petražolėmis ir ryžiais (rekomenduotina). Ryžius taip pat galite pagardinti ir įberti kiek ciberžolės, jie taps gražiai gelsvi. Skanaus!