Imbierinis keksas su riešutais ir vaisiais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Nuostabus šventinis keksas
Ingredientai
- Sviestas 125 g
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Medus 1 stiklinė (-ės)
- Kvietiniai miltai 230 g
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Imbieras 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pienas 3 stiklinė (-ės)
- Džiovinti vaisiai 250 g
- Lazdyno riešutai 50 g
Eiga
- Džiovintus vaisius bei riešutus užpilame verdančiu vandeniu. Palikti išmirkti, kol tešlą darysime.
- Kombaine išsukame sviestą su cukrumi, po to įmušame po vieną kiaušinį. Supilame pieną, išsukame. Sudedame medų ar klevų sirupą bei imbierą.
- Kitam dubenėlyje sumaišom sausus produktus – miltus, kepimo miltelius, cinamoną.
- Į išsuktą sviestą su kiaušiniais po truputį supilam sausus produktus, kruopščiai viską išmaišom.
- Džiovintus vaisius ir riešutus nusausinam, sumaišom su šaukštu miltų bei sudedam į tešlą, išmaišom.
- Kekso formą ištepam sviestu, apibarstome miltais bei supilam paruoštą tešlą. Kepam 180°C temp. apie 40 min.