Įdarytos paprikos
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Vietoj paprikų galima naudoti ir kitas daržoves (pvz. kaliaropes, pomidorus).
Ingredientai
- Paprika 6 vnt
- Faršas 500 g
- Konservuoti kukurūzai 140 g
- Svogūnas 2 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Bandelė 1 vnt
- Sultinys 100 ml
- Fermentinis sūris 100 g
Eiga
- Bandelę išmirkyti vandenyje arba piene. Kukurūzus nuvarvinti. Svogūnus supjaustyti žiedeliais, petražoles smulkiai sukapoti.
- Daržovių viršūnes nupjauti, dalį minkštimo išskobti (iš paprikų išimti sėklas, nereikia skobti). Išskobtą minkštimą supjaustyti.
- Mėsą, išmirkusią bandelę, kiaušinį, suminkyti, pasūdyti, pagardinti pipirais, sudėti kukurūzus, petražoles, susmulkintą daržovių minkštimą ir viską gerai išmaišyti.
- Masę kimšti į daržoves, sudėti jas į ugniai atsparų indą. Ant jų uždėti svogūnų žiedelių, užberti sūrio, supilti sultinį ir maždaug 30-40 min. kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje.