Įdaryti kiaulienos šonkauliai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kiaulės šonkauliai 1 kg
  • Rauginti kopūstai Pagal skonį
  • Obuoliai 3 vnt
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Miltai 1 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Šonkauliukus imti su mėsa ir nestoresniu, kaip 1 cm lašinukų sluoksniu (jei lašinukų daugiau, juos nupjaustyti). Mėsą ploniausioje vietoje įpjauti taip, kad pasidarytų „kišenėlė“ įdarui sudėti, o kauliukai neiškristų. Kauliukų neišimti. Šviežią mėsą su kauliukais įtrinti druska ir pipirais.
  2. Paruošti įdarą: svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste, kol jie pasidarys skaidūs. Raugintus kopūstus nuplauti, nuspausti skystį, jei stambiai supjaustyti ar sukapoti. Obuolius supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis. Viską patroškinti puode, kol kopūstai suminkštėja ir pravėsinti. Šiuo įdaru prikimšti tarpą tarp kauliukų ir atkeltos mėsos. Kraštus užsiūti.
  3. Šonkauliukus dėti į riebalais išteptą skardą ar keptuvą, įpilti 1 stiklinę vandens arba sultinio ir iki 200°C įkaitintoje orkaitėje kepti apie 1 val.
  4. Iškeptus šonkaulius supjaustyti išilgai kauliukų, kiekvienai porcijai paliekant po kauliuką. Labai ilgus šonkaulius prieš ruošiant galima truputį įkirsti, kad iškepus būtų galima lengvai supjaustyti.
  5. Iškeptus šonkauliukus pateikti pusdubenyje, sudėtus įžambiai ant bulvių košės ir užpiltus miltais patirštintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima patiekti ir atskirai, padažinėje. Prie įdarytų šonkaulių taip pat tinka rūgščių vaisių tyrė, rauginti ar marinuoti agurkai ir rauginti kopūstai.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!