Įdarytas kalakutienos vyniotinis
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kalakutienos vyniotinis įdarytas džiovintais vaisiais, daržovėmis su ypatingu mango padažu.
Ingredientai
- Kalakuto krūtinėlė 800 g
- Gartyčios 3 šaukštas (-ai)
- Paprika raudonoji 1 vnt
- Džiovinti abrikosai 2 šaukštas (-ai)
- Spanguolės 1 šaukštas (-ai)
- Džiovintos slyvos 2 šaukštas (-ai)
- Džiovinti pomidorai 3 vnt
- Maskarponės sūris 150 g
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Mangas 1 vnt
- Medus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Rudasis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Actas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Brendis 3 šaukštas (-ai)
- Apelsinai 2 vnt
- Kukurūzų krakmolas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Ciberžolė Pagal skonį
Eiga
- Kalakuto krūtinėlę ar krutinėles kiek išmušame, padruskiname, papipiriname, patepame aliejumis, leidžiame pastovėti, kad kiek pasimarinuotų.
- Kalakuto įdarui naudosime: džiovintus pomidorus, slyvas, spanguoles, maskarponės sūrį, džiovintus abrikosus, česnaką. Viską susmulkiname, sumaišome, padruskiname, papipiriname.
- Ant mėsos užtepame gautą įdarą. Susukame į ritinėlį ir aprišame virvele, kad nepasileistų. Dedame keptis į orkaitę apie 40-50 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
- Kalakuto mango padažui naudosime: druską, pipirus, mangus, apelsinų sultis, kukurūzų krakmolą, brendį, actą, medų. Mangus supjaustome, apipilkite cukrumi, užtepame medų, kiek pakaitiname, supilame actą, brendį. Viską sutriname.
- Apelsinų sultis sumaišome su krakmolu, atsargiai įpilame į gautą mišinį. Viską dar pavirkite kelias minutes. Galite pagardinti druska ar pipirais, įberti žalumynų.
- Galite patiekti su keptomis bulvėmis.
- Skanaus!