Įdarytas kalakutienos vyniotinis

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Kalakutienos vyniotinis įdarytas džiovintais vaisiais, daržovėmis su ypatingu mango padažu.

Ingredientai

  • Kalakuto krūtinėlė 800 g
  • Gartyčios 3 šaukštas (-ai)
  • Paprika raudonoji 1 vnt
  • Džiovinti abrikosai 2 šaukštas (-ai)
  • Spanguolės 1 šaukštas (-ai)
  • Džiovintos slyvos 2 šaukštas (-ai)
  • Džiovinti pomidorai 3 vnt
  • Maskarponės sūris 150 g
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Česnakas 1 skiltelė (-ės)
  • Mangas 1 vnt
  • Medus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Rudasis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Actas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Brendis 3 šaukštas (-ai)
  • Apelsinai 2 vnt
  • Kukurūzų krakmolas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Ciberžolė Pagal skonį

Eiga

  1. Kalakuto krūtinėlę ar krutinėles kiek išmušame, padruskiname, papipiriname, patepame aliejumis, leidžiame pastovėti, kad kiek pasimarinuotų.
  2. Kalakuto įdarui naudosime: džiovintus pomidorus, slyvas, spanguoles, maskarponės sūrį, džiovintus abrikosus, česnaką. Viską susmulkiname, sumaišome, padruskiname, papipiriname.
  3. Ant mėsos užtepame gautą įdarą. Susukame į ritinėlį ir aprišame virvele, kad nepasileistų. Dedame keptis į orkaitę apie 40-50 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  4. Kalakuto mango padažui naudosime: druską, pipirus, mangus, apelsinų sultis, kukurūzų krakmolą, brendį, actą, medų. Mangus supjaustome, apipilkite cukrumi, užtepame medų, kiek pakaitiname, supilame actą, brendį. Viską sutriname.
  5. Apelsinų sultis sumaišome su krakmolu, atsargiai įpilame į gautą mišinį. Viską dar pavirkite kelias minutes. Galite pagardinti druska ar pipirais, įberti žalumynų.
  6. Galite patiekti su keptomis bulvėmis.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!