Įdarytas ant iešmo keptas paršelis

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 15, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Prieskoniai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Lašiniai Pagal skonį
  • Kiaušiniai Pagal skonį
  • Tirpintas sviestas Pagal skonį
  • Džiuvesėliai Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Mairūnas Pagal skonį
  • Razinos Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Skaniausias keptas 4 - 8 savaičių amžiaus paršelis. Labai riebių paršelių mėsa ne tokia skani, tinkamiausia kepti, kai riebalų sluoksnis 0,5 - 1 cm storio. Paskerstą paršelį nuplikyti, nupešti jo šerius ir nusvilinti, kad neliktų smulkų plaukučių. Tai reikia daryti labai atsargiai, kad nepažeistume švelnios paršelio odos. Prieš apdorojant, kuiliukus dar reikia iškastruoti, nes kitaip jų mėsa įgyja specifinį kvapą. Po to paršelį nuplauti tekančio vandens srove, nusausinti ir išdarinėti (perpjovus pilvą nuo pat krūtinės, išimti vidurius).
  2. Išplovus vidų, pašelio vidų ir išorę įtrinti druska, prieskoniais ir palikti keletai valandų ar net parai įsisūrėti. Po to jo vidų prikimšti įdaro ir užsiūti. Kepti užmovus ant iešmo iš pradžių ant silpnos kaitros , po to ant didesnės, vis pavartant.
  3. Įdarui: Paršelio kepenis sukapoti ar permalti mėsmale stambiais peiliukais, pridėti smulkiai supjaustytų virtų lašinių ir virtų paršelio plaučių. Viską dar kartą permalti ar sukapoti. Į masę įplakti kiaušinį, pridėti tirpinto sviesto, pyrago džiūvėsėlių, prieskonių (druskos, mairūno), razinų (džiovintų slyvų), gerai išmaišyti ir prikimšti paršelio vidų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!