Įdaryta višta

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
#gimtadieniopatiekalai #mėsospatiekalai #paukštienospatiekalai #velykųpatiekalai #vištienospatiekalai
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Įdaryta višta Jūsų šventiniam stalui.
Ingredientai
- Višta 1.5 kg
- Bandelė 1 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Slyvos Pagal skonį
- Prieskoniai Pagal skonį
Eiga
- Vištą perpjauname išilgai per krūtinėlę. Peiliu nuimame mėsą nuo kaulų, palikdami sparnelius ir šlauneles. Vištieną sumalame kartu su bandelės minkštimu, įmušame kiaušinį.
- Sudedame džiovintas slyvas, prieskonius, druską, pipirus. Viską gerai išmaišome. Gauta mase prikemšame vištos odą ir užsiūname.
- Vištą įtriname smulkintu česnaku, pabarstome druska, pipirais, kmynais. Paliekame marinuotis per naktį.
- Išmarinuotą vištą kepame įkaitintoje orkaitėje, į skardą įpylus šiek tiek vandens. Iškeptą vištą prispaudžiame ir paliekame atvėsti.
- Skanaus:)