Įdaryta višta
                Šefo receptai
                    Įkėlė: Bal 18, 2019
                #gimtadieniopatiekalai #mėsospatiekalai #paukštienospatiekalai #velykųpatiekalai #vištienospatiekalai
Porcijos:
                10+ porcijos
            Sudėtingumas:
                Pažengusiam
            Paruošimo laikas:
                5 val. ir daugiau
            Įdaryta višta Jūsų šventiniam stalui.
Ingredientai
- Višta 1.5 kg
 - Bandelė 1 vnt
 - Kiaušiniai 1 vnt
 - Slyvos Pagal skonį
 - Prieskoniai Pagal skonį
 
Eiga
- Vištą perpjauname išilgai per krūtinėlę. Peiliu nuimame mėsą nuo kaulų, palikdami sparnelius ir šlauneles. Vištieną sumalame kartu su bandelės minkštimu, įmušame kiaušinį.
 - Sudedame džiovintas slyvas, prieskonius, druską, pipirus. Viską gerai išmaišome. Gauta mase prikemšame vištos odą ir užsiūname.
 - Vištą įtriname smulkintu česnaku, pabarstome druska, pipirais, kmynais. Paliekame marinuotis per naktį.
 - Išmarinuotą vištą kepame įkaitintoje orkaitėje, į skardą įpylus šiek tiek vandens. Iškeptą vištą prispaudžiame ir paliekame atvėsti.
 - Skanaus:)