Įdaryta višta

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Įdaryta višta Jūsų šventiniam stalui. 

Ingredientai

  • Višta 1.5 kg
  • Bandelė 1 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Slyvos Pagal skonį
  • Prieskoniai Pagal skonį

Eiga

  1. Vištą perpjauname išilgai per krūtinėlę. Peiliu nuimame mėsą nuo kaulų, palikdami sparnelius ir šlauneles. Vištieną sumalame kartu su bandelės minkštimu, įmušame kiaušinį.
  2. Sudedame džiovintas slyvas, prieskonius, druską, pipirus. Viską gerai išmaišome. Gauta mase prikemšame vištos odą ir užsiūname.
  3. Vištą įtriname smulkintu česnaku, pabarstome druska, pipirais, kmynais. Paliekame marinuotis per naktį.
  4. Išmarinuotą vištą kepame įkaitintoje orkaitėje, į skardą įpylus šiek tiek vandens. Iškeptą vištą prispaudžiame ir paliekame atvėsti.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai