Įdaryta lydeka

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus lydekos gaminimo receptas ypatingoms progoms ir šventėms

Ingredientai

  • Lydeka 1 kg
  • Batonas 3 riekė (-ės)
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Muškato riešutas Pagal skonį
  • Citrina 1 vnt
  • Krapai Pagal skonį

Eiga

  1. Atsargiai nuskusti žuvies žvynus ir pašalinti žiaunas. Aštriu peiliu apipjauti apie galvą, nusmaugti odą, stengiantis jos nepažeisti. Po to lydeką išdarinėti, nuplauti ir išimti jos kaulus. Mėsą sumalti kartu su vandenyje išmirkytomis batono riekelėmis.
  2. Svogūną supjaustyti nestambiais kubeliais, trumpai pakepinti aliejuje, virtas morkas supjaustyti taip pat smulkiais kubeliais ir sudėti į žuvies faršą. Viską pasūdyti, pagardinti maltais pipirais ir smulkintu muškato riešutu. Gerai išmaišyta mase prikimšti lydekos odą. Stengtis faršo kietai neprikimšti, nes verdant besiplečianti masė gali suplėšyti odelę.
  3. Prikimšus, reikia prisiūti lydekos galvą ir žuvį patalpinti į specialų pailgą puodą su iškeliamu dugnu. Galima virti ir paprastame, kiek didesniame puode. Tada lydeką reikia suvynioti į marlę ir priremti, kad ji verdant nesivartytų ir nesideformuotų. Virti 35-40 min. ant nestiprios liepsnos, pasūdytame ir prieskoniais pagardintame vandenyje.
  4. Vandeniui užvirus, lydekos odelę keliose vietose reikia subadyti aštriu virbu (šakute, pagaliuku). Išvirusią lydeką atvėsinti tame pat sultinyje, kuriame ir virė.
  5. Į stalą pateikti pailgame žuvies formos pusdubenyje arba padėtą ant padėklo. Puošti citrinos skiltelėmis, griežinėliais, spanguolėmis, petražolių ar krapų šakelėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!