Įdaryta karka
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Kiaulės karka 800 g
- Kiauliena 400 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Aliejus 40 g
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Rūkytą karką išmirkyti vandenyje, nusausinti ir išimti kaulą.
- Į maltą kiaulieną pridėti susmulkintų ir aliejuje pakepintų svogūnų, pasūdyti, įmušti kiaušinį, pagardinti pipirais, viską gerai išmaišyti ja prikimšti karkos ertmę ir užsiūti jos abu galus.
- Įdarytą karką suvynioti į dvigubą marlę ar maistinę plėvelę, surišti jos galus ir virti apie 1,5 val. pasūdytame ir prieskoniais pagardintame vandenyje. Išvirusią karką paslėgti ir laikyti tame pat sultinyje, kuriame virė, kol atvėsta.
- Atvėsusią karką supjaustyti riekelėmis. Papuoštą žalumyninėmis daržovėmis, patiekti į stalą.