Įdaryta karka

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kiaulės karka 800 g
  • Kiauliena 400 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Aliejus 40 g
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Rūkytą karką išmirkyti vandenyje, nusausinti ir išimti kaulą.
  2. Į maltą kiaulieną pridėti susmulkintų ir aliejuje pakepintų svogūnų, pasūdyti, įmušti kiaušinį, pagardinti pipirais, viską gerai išmaišyti ja prikimšti karkos ertmę ir užsiūti jos abu galus.
  3. Įdarytą karką suvynioti į dvigubą marlę ar maistinę plėvelę, surišti jos galus ir virti apie 1,5 val. pasūdytame ir prieskoniais pagardintame vandenyje. Išvirusią karką paslėgti ir laikyti tame pat sultinyje, kuriame virė, kol atvėsta.
  4. Atvėsusią karką supjaustyti riekelėmis. Papuoštą žalumyninėmis daržovėmis, patiekti į stalą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!