Įdaryta bulvė
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Lietuviškos įdarytos bulvės - tikras skanumėlis!
Ingredientai
- Bulvės 4 vnt
- Kiaulienos šoninė 200 g
- Morkos 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Sūris 200 g
Eiga
- Pasiruošiame 4 bulves. Susukame jas į foliją ir paliekame keptis 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.
- Įdarui šiaudeliais susmulkinkite kiaulienos šoninę ar kitą pasirinktą mėsą. Taip pat morkas ir svogūnus. Mėsą su smulkintomis daržovėmis apkepkite 5-8 minutes keptuvėje.
- Po valandos bulves ištraukite iš orkaitės ir išimkite iš folijos, dėkite dar 5 minutėms pasikepinti, kad bulvių odelė sutvirtėtų.
- Perpjaukite visas bulves pusiau, išskobkite bulvių vidų, jį sumaišykite su kepintomis daržovėmis ir šonine, pritarkuokite daug sūrio. Perpjovę į bulves įdėkite įdaro, užpilkite truputį sultinio su jame ištirpintais kario milteliais. Dėkite į kepimo indą.
- Kepkite orkaitėje, 150 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
- Skanaus!