Įdaryta antis su slyvomis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Kalėdų valgis

Ingredientai

  • Antiena 1 vnt
  • Slyvos 200 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Batonas 2 riekė (-ės)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Grietinė 2 šaukštas (-ai)
  • Druska 2 šaukštas (-ai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Muškatas 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Antį nugaroje įpjauti ir nulupti odą su sparneliais bei šlaunelėmis, atskirti nuo kaulų mėsą, išvirti ir susmulkinkite morką.
  2. Pamirkyti slyvas. Piene išmirkyti batono riekeles, nuspausti ir sumalti su antiena. Malinį pabarstyti pipirais, druska, muskatu, įmušti kiaušinius, sudėti slyvas, morkas. Paruoštą įdarą sukrėsti į anties odą, kraštus susiūti.
  3. Pabarstyti druska, aptepti grietine ir kepti 220 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apskrus.Tada sumažinti ugnį ir kepti toliau. Kai antis iškeps, išimti siūlus. Puošti slyvomis ir žalumynais.
  4. Puošti: keletas džiovintų slyvų; krapų; petražolių; apelsinų; spanguolių

Panašūs receptai