Įdaryta antis su slyvomis
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Kalėdų valgis
Ingredientai
- Antiena 1 vnt
- Slyvos 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Batonas 2 riekė (-ės)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Grietinė 2 šaukštas (-ai)
- Druska 2 šaukštas (-ai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Muškatas 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Antį nugaroje įpjauti ir nulupti odą su sparneliais bei šlaunelėmis, atskirti nuo kaulų mėsą, išvirti ir susmulkinkite morką.
- Pamirkyti slyvas. Piene išmirkyti batono riekeles, nuspausti ir sumalti su antiena. Malinį pabarstyti pipirais, druska, muskatu, įmušti kiaušinius, sudėti slyvas, morkas. Paruoštą įdarą sukrėsti į anties odą, kraštus susiūti.
- Pabarstyti druska, aptepti grietine ir kepti 220 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apskrus.Tada sumažinti ugnį ir kepti toliau. Kai antis iškeps, išimti siūlus. Puošti slyvomis ir žalumynais.
- Puošti: keletas džiovintų slyvų; krapų; petražolių; apelsinų; spanguolių