GUOBAO vištiena
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val. 30 min.
Įsileiskite į virtuvę egzotikos. Pasigaminkite namuose vieną iš tradicinių ir populiariausių kinų patiekalų - GUOBAO vištieną.
Ingredientai
- Vištiena 300 g
- Kukurūzų krakmolas 50 g
- Sojos padažas 6 šaukštas (-ai)
- Actas 2 šaukštas (-ai)
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Vanduo 6 šaukštas (-ai)
- Imbieras 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Marinatui: sumaišome 3 valg. šaukštus tamsaus sojų padažo, 1 valg. šaukštą acto, 2 valg. šaukštus cukraus, pusę arbat. šaukštelio imbiero.
- Supjaustome griežinėliais vištienos filė, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu. Pastatome į šaldytuvą 2-3 valandoms.
- Pasimarinavusią vištieną pabarstome krakmolu (tik dalimi, kitą dalį paliekame), kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame, kol pagels.
- Padažui: sumaišome 3 valg. šaukštus tamsaus sojų padažo, 1,5 valg. šaukšto acto, 2 valg. šaukštus cukraus, pusę arbat. šaukštelio imbiero.
- Jau sumaišytą padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame, kol nepradės burbuliuoti. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi išgauti kisieliaus konsistensiją.
- Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.
- Skanaus:)