GUOBAO vištiena

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val. 30 min.

Įsileiskite į virtuvę egzotikos. Pasigaminkite namuose vieną iš tradicinių ir populiariausių kinų patiekalų - GUOBAO vištieną.

Ingredientai

  • Vištiena 300 g
  • Kukurūzų krakmolas 50 g
  • Sojos padažas 6 šaukštas (-ai)
  • Actas 2 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 6 šaukštas (-ai)
  • Imbieras 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Marinatui: sumaišome 3 valg. šaukštus tamsaus sojų padažo, 1 valg. šaukštą acto, 2 valg. šaukštus cukraus, pusę arbat. šaukštelio imbiero.
  2. Supjaustome griežinėliais vištienos filė, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu. Pastatome į šaldytuvą 2-3 valandoms.
  3. Pasimarinavusią vištieną pabarstome krakmolu (tik dalimi, kitą dalį paliekame), kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame, kol pagels.
  4. Padažui: sumaišome 3 valg. šaukštus tamsaus sojų padažo, 1,5 valg. šaukšto acto, 2 valg. šaukštus cukraus, pusę arbat. šaukštelio imbiero.
  5. Jau sumaišytą padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame, kol nepradės burbuliuoti. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi išgauti kisieliaus konsistensiją.
  6. Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai