Guliašo sriuba su kalakutiena

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kalakutiena 300 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Raudonoji paprika Pagal skonį
  • Žalioji paprika Pagal skonį
  • Salierai 100 g
  • Pievagrybiai 150 g
  • Tirpintas sviestas 30 g
  • Pomidorai 2 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Sultinys 3 l
  • Krakmolas 2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Kalakutieną supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną smulkiai supjaustyti. Paprikas perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, odelę (likusias puses galima panaudoti salotoms). Prieskonines šaknis supjaustyti griežinėliais, grybus stambiai. Troškintuve įkaitinti pusę sviesto, jame maišant gerai pakepinti kalakutieną, kiaurasamčiu išgriebti. Sudėti likusį sviestą, jame patroškinti grybus, prieskonines daržoves, vėl sudėti mėsą, sumaišyti, uždengti. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti.
  2. Kubeliais supjaustytas paprikas, pomidorus sudėti į guliašą, įmaišyti perspaustą česnaką, pomidorų pastą, supilti sultinį, užvirinti. Krakmolą atskiesti trupučiu šalto vandens, įmaišyti į verdančią sriubą. Jei viryklė dujinė, sumažinti ugnį iki minimumo, jei elektrinė – išjungti. Pabaigoje paskaninti druska, pipirais, paprikos milteliais, keliais lašais aštraus pipirų padažo. Prieš patiekiant pabarstyti čiobreliu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!