Grybukai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kiaušinio trynys 4 vnt
  • Cukrus 100 g
  • Sviestas 125 g
  • Vanilinis cukrus 1 vnt
  • Soda 5 g
  • Miltai 640 g
  • Aguonos 20 g
  • Kiaušinio baltymas 2 vnt
  • Cukrus 400 g
  • Citrinų sultys Pagal skonį
  • Kakava Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaušinio trynius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą ir gerai išmaišyti. Sudėti išsuktus trynius, išlydytą ir pravėsintą sviestą, suberti vanilinį cukrų, įsijoti miltus ir gerai išminkyti.
  2. Paruoštos tešlos gabalėlius dėti į grybukų formą ir kepti apie 10 – 12 min. Iškepusius atvėsinti ir papuošti glajumi.
  3. Glajui kiaušinių baltymus išsukti su miltiniu cukrumi. Baigiant sukti, kai masė pradeda tirštėti, sudėti citrinų sultis. Glajaus masę padalinti į dvi dalis, vieną jų palikti baltą, kitą nuspalvinti rudai, pridedant kakavos miltelių.
  4. Grybukų kotelius pamerkti į baltą glajų ir apvertus palaikyti, kol glajus sutvirtėja. Kepurėles aptepti kakavos milteliais nudažytu glajumi. Kotelių pagrindą apibarstyti aguonomis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!