Grybukai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Kiaušinio trynys 4 vnt
- Cukrus 100 g
- Sviestas 125 g
- Vanilinis cukrus 1 vnt
- Soda 5 g
- Miltai 640 g
- Aguonos 20 g
- Kiaušinio baltymas 2 vnt
- Cukrus 400 g
- Citrinų sultys Pagal skonį
- Kakava Pagal skonį
Eiga
- Kiaušinio trynius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą ir gerai išmaišyti. Sudėti išsuktus trynius, išlydytą ir pravėsintą sviestą, suberti vanilinį cukrų, įsijoti miltus ir gerai išminkyti.
- Paruoštos tešlos gabalėlius dėti į grybukų formą ir kepti apie 10 – 12 min. Iškepusius atvėsinti ir papuošti glajumi.
- Glajui kiaušinių baltymus išsukti su miltiniu cukrumi. Baigiant sukti, kai masė pradeda tirštėti, sudėti citrinų sultis. Glajaus masę padalinti į dvi dalis, vieną jų palikti baltą, kitą nuspalvinti rudai, pridedant kakavos miltelių.
- Grybukų kotelius pamerkti į baltą glajų ir apvertus palaikyti, kol glajus sutvirtėja. Kepurėles aptepti kakavos milteliais nudažytu glajumi. Kotelių pagrindą apibarstyti aguonomis.