Grybų sriuba su spanguolėmis
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Bulvės 2 vnt
- Morkos 2 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Daržovių Sultinys 500 ml
- Lauro lapai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Grybai 500 g
- Miltai 2 vnt
- Grietinėlė 250 ml
- Spanguolės 50 g
- Petražolės 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Bulves nulupti, supjaustyti kubeliais. Morkas stambiai sutarkuoti, o svogūną smulkiai supjaustyti.
- Puode įkaitinti 1 valg. š. aliejaus, apkepti svogūną. Supilti sultinį, sudėti bulves, morkas, įmesti laurų lapą ir virti 12-15 min. Pasūdyti, pabarstyti pipirais.
- Grybus supjaustyti griežinėliais ir 5 minutes kepinti aliejuje. Įmaišyti miltus ir dar šiek tiek pakepinti.
- Į grybus supilti grietinėlę, suberti spanguoles, išmaišyti ir sukrėsti į puodą su daržovėmis. Virti dar apie 5 minutes.
- Sriubą patiekti pabarstytą petražolėmis ( ką aš padaryti pamiršau ).