Grybų salotos su pomidorų padažu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Netradicinis grybų patiekalas, bet labai skanus
Ingredientai
- Marinuoti pievagrybiai 100 g
- Morkos 1 vnt
- Pupelės 1 stiklinė (-ės)
- Svogūno roputės 2 vnt
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Pomidorų padažas 1 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Marinuotus ar raugintus grybus nuplauti, o sūdytus dar ir išmirkyti. Paruoštus grybus supjaustyti juostelėmis ir sudėti į salotinę ar pusdubenį.
- Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir trumpai pakepinti aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Atvėsinti ir sudėti į dubenėlį su grybais.
- Virtas morkas nulupti, supjaustyti šiaudeliais ir kartu su pupelėmis bei pomidorų tyre sudėti į grybų masę. Paskiausiai suberti prieskonius, išmaišyti ir salotas sudėti į salotinę. Puošti žalumyninėmis daržovėmis.