Grybų paštetas
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Labai lengvas, česnakinio poskonio grybų paštetas. Šiame recepte galite naudoti pačius įvairiausius grybus - šviežius ar džiovintus, baravykus ar pievagrybius ir t.t.
Ingredientai
- Grybai (rekomenduojame naudoti baravykus) 250 g
- Sviestas 30 g
- Česnako skiltelės (smulkintos) 4 vnt
- Tepamasis sūris / sūrio kremas (Filadelfijos sūris) 250 g
- Druska, malti pipirai Pagal skonį
Eiga
- Paruoškite ir nuplaukite grybus. Juos smulkiai supjaustykite.
- Sviestą ištirpinkite keptuvėje, sudėkite grybus ir smulkintas česnako skilteles. Dažnai maišant kepkite apie 10 min. arba kol išgaruos vanduo, kuris yra grybuose.
- Iškeptus grybus palikite porai minučių pravėsti. Tada su maisto smulkintuvu gerai sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite sūrio kremą ir dar kartą viską gerai sutrinkite maisto smulkintuvu. Pagardinkite druska bei pipirais pagal savo skonį ir leiskite pilnai atvėsti.
- Palaikykite šaldytuve apie 1 val., kad visi skoniai susimaišytų. Patiekite su kruasanais arba skrebučiais. Grybų paštetas puikiai išsilaiko šaldytuve iki vienos savaitės.