Grybų paštetas

Labai lengvas, česnakinio poskonio grybų paštetas. Šiame recepte galite naudoti pačius įvairiausius grybus - šviežius ar džiovintus, baravykus ar pievagrybius ir t.t.

Labai lengvas, česnakinio poskonio grybų paštetas. Šiame recepte galite naudoti pačius įvairiausius grybus - šviežius ar džiovintus, baravykus ar pievagrybius ir t.t.

Ingredientai

Grybai (rekomenduojame naudoti baravykus) 250 g
Sviestas 30 g
Česnako skiltelės (smulkintos) 4 vnt
Tepamasis sūris / sūrio kremas (Filadelfijos sūris) 250 g
Druska, malti pipirai Pagal skonį
  • 1

    Paruoškite ir nuplaukite grybus. Juos smulkiai supjaustykite.

  • 2

    Sviestą ištirpinkite keptuvėje, sudėkite grybus ir smulkintas česnako skilteles. Dažnai maišant kepkite apie 10 min. arba kol išgaruos vanduo, kuris yra grybuose.

  • 3

    Iškeptus grybus palikite porai minučių pravėsti. Tada su maisto smulkintuvu gerai sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite sūrio kremą ir dar kartą viską gerai sutrinkite maisto smulkintuvu. Pagardinkite druska bei pipirais pagal savo skonį ir leiskite pilnai atvėsti.

  • 4

    Palaikykite šaldytuve apie 1 val., kad visi skoniai susimaišytų. Patiekite su kruasanais arba skrebučiais. Grybų paštetas puikiai išsilaiko šaldytuve iki vienos savaitės.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Voveraitės 15min
Ukrainietiški virtiniai su bulvių įdaru 5min