Grybų kotletukai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardūs grybų kotletukai.

Ingredientai

  • Grybai 600 g
  • Balta duona 250 g
  • Kiašiniai 3 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Aliejus 50 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Džiuvesėliai 150 g

Eiga

  1. Džiovintus reikia išmirkyti. Užpilkite juos verdančiu vandeniu ir palaikykite 3 val. Tuomet pavirkite pusvalandį, nukoškite ir sumalkite.
  2. Sūdytus ar užvakuotus grybus, jeigu reikia, pamirkykite, kad nebūtų per sūrūs, truputį pavirkite, nusunkite ir sumalkite.
  3. Šaldytus grybus atšilusius užteks sumalti ir naudoti gaminant kotletus, jeigu buvo virti prieš užšaldant, jeigu ne, apverdame.
  4. Kol darbuositės su grybais užmerkite baltą duoną (supjaustykite ir nulupkite plutelę).
  5. Grybus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, po to sudėkite svogūną ir dar kiek pakepkite.
  6. Grybus kartu su pakepintais svogūnais sumaišykite su išmirkyta ir nuspausta duoda, įmuškite kiaušinius ir suberkite pipirus, druską.
  7. Iš gautos masės formuokite kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
  8. Valgykite su bulvių koše, keptomis bulvėmis ir/ar šviežių daržovių salotomis.

Panašūs receptai