Grybų kotletukai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardūs grybų kotletukai.
Ingredientai
- Grybai 600 g
- Balta duona 250 g
- Kiašiniai 3 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Aliejus 50 ml
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Džiuvesėliai 150 g
Eiga
- Džiovintus reikia išmirkyti. Užpilkite juos verdančiu vandeniu ir palaikykite 3 val. Tuomet pavirkite pusvalandį, nukoškite ir sumalkite.
- Sūdytus ar užvakuotus grybus, jeigu reikia, pamirkykite, kad nebūtų per sūrūs, truputį pavirkite, nusunkite ir sumalkite.
- Šaldytus grybus atšilusius užteks sumalti ir naudoti gaminant kotletus, jeigu buvo virti prieš užšaldant, jeigu ne, apverdame.
- Kol darbuositės su grybais užmerkite baltą duoną (supjaustykite ir nulupkite plutelę).
- Grybus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, po to sudėkite svogūną ir dar kiek pakepkite.
- Grybus kartu su pakepintais svogūnais sumaišykite su išmirkyta ir nuspausta duoda, įmuškite kiaušinius ir suberkite pipirus, druską.
- Iš gautos masės formuokite kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
- Valgykite su bulvių koše, keptomis bulvėmis ir/ar šviežių daržovių salotomis.