Grybais įdaryta antis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Puikus anties receptas

Ingredientai

  • Antiena 1 vnt
  • Grybai 500 g
  • Sviestas 20 g
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Obuoliai 3 vnt
  • Slyvos 20 g
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Grietinė 100 g
  • Pipirai Pagal skonį
  • Muškatas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį

Eiga

  1. Antį nugaroje įpjauti ir nulupti odą, išimti kaulus, paliekant sparnelius bei šlauneles, kakliuką nupjauti. Grybus ištroškinti, atvėsinti, sumali mėsmale kartu su išvirtais kakliuku, skrandžiu ir kepenimis. Mėsą atskirti nuo kaulų ir sumalti. Į maltą antieną pridėti smulkiai supjaustytų, trumpai svieste pakepintų svogūnų, nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių, įmušti kiaušinį, sudėti grybų masę, pagardinti prieskoniais, druska ir gerai išmaišyti.
  2. Antį iš vidaus ištrinti susmulkintu česnaku, kmynais, druska, muskatu, prikimšti įdaro ir užsiūti. Jos odelę aptepti grietine. Į skardą įpilti 1,5 stiklinės vandens, įguldyti paruoštą antį ir kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus jos odelė. Po to temperatūrą sumažinti iki 150°C ir kepti kaskart ją palaistant susidariusiomis sultimis.
  3. Kai antis iškepa, išimti siūlus, papuošti petražolių lapeliais. Galima patiekti karštą, apipiltą kepant susidariusiomis sultimis arba šaltą, su padažais.

Panašūs receptai