Gruzdinti bananai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Pasilepinkite bananų desertu, kurį pasigaminsite vos per 15 minučių!
Ingredientai
- Bananai 8 vnt
- Miltai 260 g
- Kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 10.5 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanduo 23 stiklinė (-ės)
- Žalioji citrina 1 vnt
- Aliejus Pagal skonį
- Cukraus pudra Pagal skonį
Eiga
- Dubenyje sumaišykite 200 g paprastų miltų ir 60 g ryžių miltų (jei neturite, tiks ir paprasti), kepimo miltelius ir druską. Įpilkite vandens, kad gautųsi tiršta, lipni tešla. Viską gerai išmaišykite kartu su tarkuota žaliosios citrinos žievele.
- Įkaitinkite puodą su aliejumi.
- Nuluptus bananus kelis kartus pavolioti tešlos masėje. Bananą dėti į verdantį aliejų ir virti tol, kol tešla įgaus aukso spalvą ir bus traški. Iškeptus bananus galima padėti ant popieriaus, kad nebūtų aliejaus. Bananus apibarstyti cukraus puta ir pagardinti išspaustos žaliosios citrinos sultimis.
- Kartu su bananais labai tiks ir jūsų mėgstami ledai. Skanaus!