Grilyje keptos krevetės

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Vis labiau populiarėja grilyje keptos jūrų gėrybės. Dūmo skonį turinčios krevetės ne tik lengvai ir greitai paruošiamos, bet ir be galo skanios.

Ingredientai

  • Druska 1 šaukštas (-ai)
  • Pipirai Pagal skonį
  • Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Krevetės 1 kg
  • Citrina 1 vnt

Eiga

  1. Pirmiausia pasiruošiame marinatą: nedideliame inde sutriname česnaką su druska, įmaišome pipirus ir paprikos miltelius, įpilame alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. Viską gerai išmaišome.
  2. Pasiruoštu marinatu apšlakstome jau išlukštentas krevetes ir paliekame marinuotis bent 30 minučių.
  3. Kepame didelėje kaitroje ant grotelių ar iešmų 2-3 minutes iš abiejų pusių.
  4. Patiekiame su citrinos grežinėliais.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!