Grilyje keptos krevetės
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Vis labiau populiarėja grilyje keptos jūrų gėrybės. Dūmo skonį turinčios krevetės ne tik lengvai ir greitai paruošiamos, bet ir be galo skanios.
Ingredientai
- Druska 1 šaukštas (-ai)
- Pipirai Pagal skonį
- Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Krevetės 1 kg
- Citrina 1 vnt
Eiga
- Pirmiausia pasiruošiame marinatą: nedideliame inde sutriname česnaką su druska, įmaišome pipirus ir paprikos miltelius, įpilame alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. Viską gerai išmaišome.
- Pasiruoštu marinatu apšlakstome jau išlukštentas krevetes ir paliekame marinuotis bent 30 minučių.
- Kepame didelėje kaitroje ant grotelių ar iešmų 2-3 minutes iš abiejų pusių.
- Patiekiame su citrinos grežinėliais.
- Skanaus:)