Grilyje keptos vištienos salotos su mandarinais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Egzotiškas vištienos salotų receptas.
Ingredientai
- Apelsinų sultys 100 ml
- Baltojo vyno actas 100 ml
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Česnakinė druska 4 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 2 vnt
- Vištiena 450 g
- Salotos 1 vnt
- Mandarinai 2 vnt
- Apelsinai 2 vnt
- Brokoliai 1 stiklinė (-ės)
- Morkos 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Salotas nuplaukit, nupurtykit ir sukapokit kartu su brokoliais ir morkomis ir sumestkit į didelį dubenį kartu su mandarino skiltelėmis.
- Įkaitinkite grilių iki didelės temperatūros.
- Vidutiniame dubenyje gerai sumaišykite apelsinų sultis, actą, alyvuogių aliejų, prieskonių su česnakais mišinį ir cukrų. Pusę šio mišino panaudosite griliaus sulaistymui.
- Aptepkite griliaus groteles aliejumi. Vištieną kepkite skirdami po 6-8 minutes kiekvienai pusei, nuolatos laistykite paruoštu mišiniu. Baigus kepti atvėsinkite ir supjaustykite į juosteles.
- Vištienos juosteles sudėkite į salotų dubenį, užliekite likusiu mišiniu, viską supurtykite.