Griliuje kepta vištiena su česnaku ir raudonėliais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ar badėte kada kepti vištieną ant griliaus? Ne? Labai rekomenduojame išbandyti ir pasinaudoti šiuo vištienos su česnakais, raudonėliais ir bulvėmis receptu.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt
- Bulvės 8 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 1 stiklinė (-ės)
- Raudonėlis Pagal skonį
- Čili pipiras Pagal skonį
- Česnakas 10 skiltelė (-ės)
Eiga
- Vinegretui: 8 skiltelės česnako, baltojo vyno acto 4 šaukštai, šaukštas medaus, šviežio raudonėlio lapelių, pusė šaukštelio druskos, čili pipiro pagal skonį arba pusę šaukštelio, pusė stiklinės alyvuogių aliejaus.
- Bulves pastatykite virtis padruskintame vandenyje nenuluptas, bet gerai išplautas. Kuomet išvis, išimkite, gerai nusausinkite ir supjaustykite. Ištrinkite alyvuogių aliejumi, pipirais prieš dėdami ant griliaus. Kepkite kol gražiai apskrus.
- Vištieną išplaukite ir dėkite pasimarinuoti su raudonėliais, druska, pipirais, česnaku. Marinuokite bent valandą arba palikite marinuotis iš vakaro.
- Kepkite ant griliaus maždaug po 10 minučių kiekvieną pusę.
- Padažą- vinegretą pilkite kuomet vištiena iškeps ant visų bulvių ir vištienos.
- Skanaus!