Grikių maltinukai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Ar mėgstate grikius? Siūlome išmėginti gardžiuosius grikių maltinukus – sveika, gardu ir greitai paruošiama. Jei gamindami įbersite mėsos prieskonių, niekas nesupras, kad juose nėra mėsos. Tad kviečiame pasiraitoti rankoves ir kibti į maltinukų gamyba.
Ingredientai
- Grikiai 200 g
- Svogūno 1 vnt
- Morka 1 vnt
- Krakmolas 6 šaukštas (-ai)
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Paimti apie 200 g nevirtų grikių;
- Grikius išvirti ir sugrūsti su bulvių grūstuve;
- Svogūną supjaustyti, morką sutarkuoti ir kartu apkepti keptuvėje;
- Sudėti grikius, įmušti kiaušinius, sudėti mėgstamus prieskonius, druską, krakmolą ir viską gerai išmaišyti;
- Šaukštu suformuoti maltinukus ir kepti įkaitintame aliejuje.