Grikių maltinukai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Ar mėgstate grikius? Siūlome išmėginti gardžiuosius grikių maltinukus – sveika, gardu ir greitai paruošiama. Jei gamindami įbersite mėsos prieskonių, niekas nesupras, kad juose nėra mėsos. Tad kviečiame pasiraitoti rankoves ir kibti į maltinukų gamyba.

Ingredientai

  • Grikiai 200 g
  • Svogūno 1 vnt
  • Morka 1 vnt
  • Krakmolas 6 šaukštas (-ai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Paimti apie 200 g nevirtų grikių;
  2. Grikius išvirti ir sugrūsti su bulvių grūstuve;
  3. Svogūną supjaustyti, morką sutarkuoti ir kartu apkepti keptuvėje;
  4. Sudėti grikius, įmušti kiaušinius, sudėti mėgstamus prieskonius, druską, krakmolą ir viską gerai išmaišyti;
  5. Šaukštu suformuoti maltinukus ir kepti įkaitintame aliejuje.

Panašūs receptai