Grikiniai sklindžiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 3 stiklinė (-ės)
- Grikių miltai 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio baltymas 6 vnt
- Grietinė 2 stiklinė (-ės)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 3 šaukštas (-ai)
- Mielės 40 g
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Į dubenėlį supilti stiklinę šilto vandens jame išleistas mieles, suberti cukrų, grikinius miltus, išmaišyti ir pakilti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į kitą indą supilti grietinę, šiltą pieną, suberti persijotus miltus ir užmaišyti netirštą tešlą.
- Į jį sudėti pakilusį įmaišalą, ištirpintą sviestą, sukrėsti iki standžių putų išplaktus baltymus ir atsargiai, apvartant išmaišyti.
- Tešlą kabinti šaukštu ir dėti į keptuvėje įkaitintus riebalus. Sklindžius kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Pateikti pašildytame dubenyje. Valgyti su grietine, džemu, uogiene ar apibarstytus miltiniu cukrumi.