Greitas marinuotų kopūstų receptas

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Puikus ir greitas kopūstų marinavimo receptas.

Ingredientai

  • Kopūstai 3 kg
  • Morkos 3 vnt
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Cukrus 200 g
  • Druska 3 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 250 g
  • Actas 200 g
  • Vanduo 1500 ml

Eiga

  1. Kopūstus ir morkas sutarkuojame, česnako skilteles išspaudžiame ir išmaišome.
  2. Marinato paruošimas: 1,5 l vandens įpilame į puodą, įberiame cukraus, druskos, įpilame aliejaus ir dedame ant viryklės. Kai užverda, įpilame 9% acto, paverdame 2-3 min. ir marinatas paruoštas.
  3. Tarkuotus kopūstus užpilame verdančiu marinatu, kopūstai šiek tiek suminkštės. Paliekame pastovėti 2 val. ir jau galime ragauti, pilstyti į pasiruoštus stiklainius. Po to laikome šaldytuve.
  4. Kai tik norisi, skanaujame.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai