Greitas marinuotų kopūstų receptas

#konservavimas #vegetariškipatiekalai #salotos #skaniossalotos #kopūstųsalotos #kopūstųsalotosžiemai #gaiviossalotos #gaiviossalotosreceptai #mišrainėsžiemai #salotosmišrainės #mišrainėsreceptai #velykųpatiekalai
Puikus ir greitas kopūstų marinavimo receptas.
Ingredientai
- Kopūstai 3 kg
- Morkos 3 vnt
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
- Cukrus 200 g
- Druska 3 šaukštas (-ai)
- Aliejus 250 g
- Actas 200 g
- Vanduo 1500 ml
Eiga
- Kopūstus ir morkas sutarkuojame, česnako skilteles išspaudžiame ir išmaišome.
- Marinato paruošimas: 1,5 l vandens įpilame į puodą, įberiame cukraus, druskos, įpilame aliejaus ir dedame ant viryklės. Kai užverda, įpilame 9% acto, paverdame 2-3 min. ir marinatas paruoštas.
- Tarkuotus kopūstus užpilame verdančiu marinatu, kopūstai šiek tiek suminkštės. Paliekame pastovėti 2 val. ir jau galime ragauti, pilstyti į pasiruoštus stiklainius. Po to laikome šaldytuve.
- Kai tik norisi, skanaujame.
- Skanaus:)