Granola
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Avižų dribsniai 500 g
- Smulkintas kokosas 100 g
- Saulėgrąžos 100 g
- Sezamo sėklos 50 g
- Linų sėmenys 50 g
- Moliūgų sėklos 50 g
- Migdolai 50 g
- Aliejus 200 ml
- Medus 300 g
Eiga
- Avižų dribsnius sumaišom su sėklom ir riešutais (riešutus smulkinau). Aliejų su medum pakaitinam, kol ištirps medus. Dar kliustelėjau šaukštelį cinamono į tą reikalą ir užpyliau ant avižų. Gerai išmaišius visą masę paskleidžiam ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepam 180 laipsnių orkaitėje 35 min. Pas Nicholson parašytą 45, bet po 35 man jau buvo ciut perkepę... Nors maišiau sąžiningai net ne kas 15, o kas kokias 8 minutes. Taigi reikia labai žiūrėti į patį kepamą reikalą, o ne laiką. Kai iškepė, dar įmaišiau saują džiovintų spanguolių (susmulkinau šiek tiek). Sudėjau į sandarų stiklinį indą ir padėjau spintutėn. Mažoji kramtė be nieko, kramtė su jogurtu avietiniu ir buvo patenkinta. Kiti namiškiai, kaip ir draugės abi, irgi! Išvada - darysiu dar.