Graikiško jogurto ledai su uogomis

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Dažniausiai ledus perkame ir mėgaujamės pirktiniais ledais, bet ar bandėte kada pasigaminti ledus namuose? Juk tai puikus desertas vasaros savaitgaliui - namiškiai ir svečiai bus tiesiog sužavėti. O dar taip gražiai atrodo! Be to, namuose gaminti ledai yra žymiai skanesni, tikrai tikrai:) 

Ingredientai

  • Riebus graikiškas jogurtas 400 g
  • Šviežios arba šaldytos uogos (juodieji serbentai, braškės, avietės) 200 g
  • Skystas medus 125 ml
  • Uogos ar vaisiai (papuošimui) Pagal skonį

Eiga

  1. Į turimą trintuvę ar blenderį dedame šviežias ar šaldytas uogas ir jas sutriname iki kol neliks gabaliukų.
  2. Į trintas uogas sudedame graikišką jogurtą, medų ir suplakame iki vientisos masės. Paragaujame, jei norisi saldžiau, dedame dar medaus ar sirupo (galima naudoti vietoj skysto medaus klevų ar agavų sirupą).
  3. Formą, kurioje šaldysime ledus, išklojame kepimo popieriumi ir supilame uogų ir jogurto masę.
  4. Papuošiame įvairiomis uogomis ar vaisiais, galima naudoti kokosų drožles ar kitus džiovintus vaisius.
  5. Dedame į šaldiklį kelioms valandoms. Išėmus iš šaldiklio paliekame pastovėti kelioms minutėms, tuomet pjaustome norimais gabaliukais ir mėgaujamės.
  6. Skanaus :)
  7. P. S. Ingredientai maždaug 22x26 cm formai.

Panašūs receptai