Graikiško jogurto ledai su uogomis
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 31, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Dažniausiai ledus perkame ir mėgaujamės pirktiniais ledais, bet ar bandėte kada pasigaminti ledus namuose? Juk tai puikus desertas vasaros savaitgaliui - namiškiai ir svečiai bus tiesiog sužavėti. O dar taip gražiai atrodo! Be to, namuose gaminti ledai yra žymiai skanesni, tikrai tikrai:)
Ingredientai
- Riebus graikiškas jogurtas 400 g
- Šviežios arba šaldytos uogos (juodieji serbentai, braškės, avietės) 200 g
- Skystas medus 125 ml
- Uogos ar vaisiai (papuošimui) Pagal skonį
Eiga
- Į turimą trintuvę ar blenderį dedame šviežias ar šaldytas uogas ir jas sutriname iki kol neliks gabaliukų.
- Į trintas uogas sudedame graikišką jogurtą, medų ir suplakame iki vientisos masės. Paragaujame, jei norisi saldžiau, dedame dar medaus ar sirupo (galima naudoti vietoj skysto medaus klevų ar agavų sirupą).
- Formą, kurioje šaldysime ledus, išklojame kepimo popieriumi ir supilame uogų ir jogurto masę.
- Papuošiame įvairiomis uogomis ar vaisiais, galima naudoti kokosų drožles ar kitus džiovintus vaisius.
- Dedame į šaldiklį kelioms valandoms. Išėmus iš šaldiklio paliekame pastovėti kelioms minutėms, tuomet pjaustome norimais gabaliukais ir mėgaujamės.
- Skanaus :)
- P. S. Ingredientai maždaug 22x26 cm formai.