Graikiška musaka
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Nacionalinis Graikijos patiekalas, kurio variacijų gali būti pačių įvairiausių. Jei norite sočių, šiek tiek egzotinių pietų, ir mėgstate naujoves, siūlome išbandyti šį patiekalą.
Ingredientai
- Jautienos faršas 600 g
- Pomidorų pasta tirštos sultys arba švelnus kečiupas 250 g
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Baklažanai 3 vnt
- Bulvės 5 vnt
- Aliejus kepimui Pagal skonį
- Pienas 1 l
- Miltai 4 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Sviestas 4 šaukštas (-ai)
- Sūris 145 g
Eiga
- Bulves ir baklažanus supjaustome vidutinio dydžio griežinėliais, atskirai apkepiname keptuvėje. Iškepusius suberiame ant popierinių rankšluosčių, kad liktų kuo mažiau riebalų. Apibarstome druska.
- Smulkiai supjaustome svogūną, išspaudžiame česnako skilteles ir apkepiname keptuvėje. Kai šiek tiek apkeps, suberiame jautienos faršą, pilame pomidorų tyrę, įberiame druskos, pipirų ir troškiname apie 30 min.
- Sviestą išlydome, suberiame miltus, apkepiname iki auksinės spalvos, užpilame pieną. Nuolatos maišydami, supilame kiaušinių trynius, įberiame druskos. Kai užvirs, suberiame tarkuotą sūrį.
- Į kepimo indą aukštais kraštais sluoksniais dedame pasiruoštus ingredientus: pirmas sluoksnis keptų bulvių, antras - keptų baklažanų, trečias - faršo, ketvirtas - vėl baklažanų, penktas - bulvių. Kai visi sluoksniai sudėti, ant viršaus užpilame bešamelio padažą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min.
- Skanaus!