Graikiška musaka

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Nacionalinis Graikijos patiekalas, kurio variacijų gali būti pačių įvairiausių. Jei norite sočių, šiek tiek egzotinių pietų, ir mėgstate naujoves, siūlome išbandyti šį patiekalą.

Ingredientai

  • Jautienos faršas 600 g
  • Pomidorų pasta tirštos sultys arba švelnus kečiupas 250 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Baklažanai 3 vnt
  • Bulvės 5 vnt
  • Aliejus kepimui Pagal skonį
  • Pienas 1 l
  • Miltai 4 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Sviestas 4 šaukštas (-ai)
  • Sūris 145 g

Eiga

  1. Bulves ir baklažanus supjaustome vidutinio dydžio griežinėliais, atskirai apkepiname keptuvėje. Iškepusius suberiame ant popierinių rankšluosčių, kad liktų kuo mažiau riebalų. Apibarstome druska.
  2. Smulkiai supjaustome svogūną, išspaudžiame česnako skilteles ir apkepiname keptuvėje. Kai šiek tiek apkeps, suberiame jautienos faršą, pilame pomidorų tyrę, įberiame druskos, pipirų ir troškiname apie 30 min.
  3. Sviestą išlydome, suberiame miltus, apkepiname iki auksinės spalvos, užpilame pieną. Nuolatos maišydami, supilame kiaušinių trynius, įberiame druskos. Kai užvirs, suberiame tarkuotą sūrį.
  4. Į kepimo indą aukštais kraštais sluoksniais dedame pasiruoštus ingredientus: pirmas sluoksnis keptų bulvių, antras - keptų baklažanų, trečias - faršo, ketvirtas - vėl baklažanų, penktas - bulvių. Kai visi sluoksniai sudėti, ant viršaus užpilame bešamelio padažą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai