Graikiška moussaka

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Faršas 500 g
  • Baklažanai 2 vnt
  • Konservuoti pomidorai 400 g
  • Bulvės 7 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Raudonėlis 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Fermentinis sūris Pagal skonį
  • Cinamonas 2 šaukštas (-ai)
  • Čiobreliai 2 šaukštas (-ai)
  • Raudonėlis 1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 85 g
  • Miltai 85 g
  • Tarkuotas sūris 85 g
  • Pienas 700 ml
  • Kiaušiniai 2 vnt

Eiga

  1. Pirmiausia siūlau pasirūpinti bulvėmis. Jas kruopščiai nuplaukite ir išvirkite jas su lupenomis sūdytame vandenyje (rekomenduoju tai padaryti iš vakaro arba tokiu laiku, kad jos būtų nebe karštos, antraip teks karštas bulves lupti).
  2. Supjaustykite baklažaną juostelėmis ir apkepkite kuo mažesniame aliejaus kiekyje, kad nebūtų riebūs.Jei nenorite terliotis, tai galite kepti orkaitėje, apšlakstykite aliejumi ir kepkite dešimt minučių vieną pusę ir dešim minučių kitą pusę baklažano.
  3. Dabar galima paruošti mėsos padažą. Į įkaitintą keptuvę suberkite pjaustytą svogūną, šiek tiek apkepkite, kad suminkštėtų tada dėkite faršą ir mentele jį smulkinkite kepant, tai truks kokias dešimt minučių. Palaipsniui suberkite du-tris šaukštus druskos, pipirų pagal skonį, cinamoną, raudonėlį, čiobrelį, viską išmaišykite, ir leiskite pakepti apie penkiolika minučių. Jei išsiskirs daug riebalų, tai tikrai juos nupilkite, nes poto bus per riebu.Poto supilkite balto vyno taurę, leiskite jam šiek tiek išgaruoti. Tada dėkite konservuotus pomidorus, išmaišykite, leiskite viskam pradėti burbuliuoti, tada įberkite dar du-tris šaukštus druskos, du šaukštus raudonėlio, o jei turite dar ir baziliko. Pamaišykite, leiskite dar paburbuliuoti. Paragaukite ar nieko netrūksta.Galite įdėti uoginės paprikos prieskonių jei norisi aštriau,arba cinamono jei norisi kažko įdomiau.
  4. Dabar ruoškite bešamelio padažą. Mažame puode ištirpinkite sviestą, tada supilkite miltus. Pamaišykite. Sumažinkite ugnį ir palaipsniui maišydami pilkite pieną, kol padažas pasidarys vientisas.Leiskite viskam šiek tiek paburbuliuoti ir tada palaipsniui įmaišykite tarkuotą džiugą. Padažą palikite kokiom dešimčiai minučių, kad šiek tiek atšaltų, nes reikės įmušti du kiaušinius.
  5. Kol padažas šąla, galima formuoti moussaką.Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir išdėkite formos dugną.Tai yra moussakos pagrindas. Ant viršaus dėkite baklažanų juosteles, ant jų paskirstikite maždaug pusę mėsos padažo.Dabar paskirstykite likusius baklažanus.Ant viršaus sudėkie likusią mėsos padažo dalį.
  6. Bešamelio padažas jau bus atšalęs, taigi įmuškite į jį kiaušinius, gerai išmaišykite ir gražiai paskirstykite ant moussakos, tai yra paskutinis sluoksnis.
  7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min, kol bešamelio padažas bus stangrus ir apskrudęs iš viršaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!