Generolo Tso vištiena
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Generolo Tso vištiena - tai saldžiai - aštrus vištienos patiekalas. Saldžiai aštri, traški vištiena su medumi ir sezamais yra vienas populiariausių kinų patiekalų, paplitęs ne tik kinų restoranuose, bet ir namų virtuvėse. Rekomenduojame išbandyti patiems.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 600 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Vanduo labai šaltas 4 šaukštas (-ai)
- Kukurūzų arba iš bėdos bulvių krakmolas 150 g
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
- Imbieras 1 pagal skonį
- Aitrusis raudonasis pipiras 1 vnt
- Svogūnų laiškai 10 g
- Sojos padažas 4 šaukštas (-ai)
- Cukrus arba medus 4 šaukštas (-ai)
- Baltojo vyno actas 1 šaukštas (-ai)
- Aliejus kepimui Pagal skonį
- Svogūno laiškai puošybai Pagal skonį
- Vanduo 180 ml
Eiga
- Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Kiaušinį išplakame su lediniu vandeniu, įberiame 150 g kukurūzų arba, iš bėdos, bulvių krakmolo. Į paruoštą masę suberiame vištienos gabaliukus ir gerai išmaišome.
- Kol vištiena mirksta tešloje, pasiruošiame kitus produktus. Smulkiai supjaustome česnaką ir imbierą (naudojame nedidelį imbiero šaknies gabalėlį). Pipirą supjaustome įstrižai, plonais gabaliukais. Svogūno laiškus supjaustome juostelėmis.
- Paruošiame padažą: į 180 ml vandens supilame sojos padažą, actą ir suberiame cukrų.
- Į gerai įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir dar pakaitiname, kad aliejus būtų karštas. Tuomet dalimis sudedame vištienos gabaliukus. Vištieną apkepame iš visų pusių, bet svarbiausia - neperkepame. Turi gautis sultinga vištiena su traškia plutele. Iškepusius vištienos gabaliukus sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip iškepame visą vištieną.
- Kai vištiena iškepa, į keptuvę su aliejumi sudedame česnaką ir imbierą. Trumpai apkepame ir supilame padažą. Kaitiname, kol padažas užvirs. Tuomet puodelyje išmaišome 1 v. š. krakmolo su trupučiu vandens ir supilame į padažą keptuvėje. Pakaitiname, kol padažas sutirštės. Tada sudedame vištienos gabaliukus, išmaišome ir pakaitiname kelias minutes. Prieš patiekdami, suberiame aštraus pipiro gabaliukus ir svogūno laiškus.
- Patiekiame su virtais ryžiais.
- Štai ir tikras kinų restoranas namuose. Skanaus:)