Generolo Tso vištiena

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Generolo Tso vištiena - tai saldžiai - aštrus vištienos patiekalas. Saldžiai aštri, traški vištiena su medumi ir sezamais yra vienas populiariausių kinų patiekalų, paplitęs ne tik kinų restoranuose, bet ir namų virtuvėse. Rekomenduojame išbandyti patiems.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė 600 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Vanduo labai šaltas 4 šaukštas (-ai)
  • Kukurūzų arba iš bėdos bulvių krakmolas 150 g
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Imbieras 1 pagal skonį
  • Aitrusis raudonasis pipiras 1 vnt
  • Svogūnų laiškai 10 g
  • Sojos padažas 4 šaukštas (-ai)
  • Cukrus arba medus 4 šaukštas (-ai)
  • Baltojo vyno actas 1 šaukštas (-ai)
  • Aliejus kepimui Pagal skonį
  • Svogūno laiškai puošybai Pagal skonį
  • Vanduo 180 ml

Eiga

  1. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Kiaušinį išplakame su lediniu vandeniu, įberiame 150 g kukurūzų arba, iš bėdos, bulvių krakmolo. Į paruoštą masę suberiame vištienos gabaliukus ir gerai išmaišome.
  2. Kol vištiena mirksta tešloje, pasiruošiame kitus produktus. Smulkiai supjaustome česnaką ir imbierą (naudojame nedidelį imbiero šaknies gabalėlį). Pipirą supjaustome įstrižai, plonais gabaliukais. Svogūno laiškus supjaustome juostelėmis.
  3. Paruošiame padažą: į 180 ml vandens supilame sojos padažą, actą ir suberiame cukrų.
  4. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir dar pakaitiname, kad aliejus būtų karštas. Tuomet dalimis sudedame vištienos gabaliukus. Vištieną apkepame iš visų pusių, bet svarbiausia - neperkepame. Turi gautis sultinga vištiena su traškia plutele. Iškepusius vištienos gabaliukus sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip iškepame visą vištieną.
  5. Kai vištiena iškepa, į keptuvę su aliejumi sudedame česnaką ir imbierą. Trumpai apkepame ir supilame padažą. Kaitiname, kol padažas užvirs. Tuomet puodelyje išmaišome 1 v. š. krakmolo su trupučiu vandens ir supilame į padažą keptuvėje. Pakaitiname, kol padažas sutirštės. Tada sudedame vištienos gabaliukus, išmaišome ir pakaitiname kelias minutes. Prieš patiekdami, suberiame aštraus pipiro gabaliukus ir svogūno laiškus.
  6. Patiekiame su virtais ryžiais.
  7. Štai ir tikras kinų restoranas namuose. Skanaus:)

Panašūs receptai