Gazpacho
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Ciabatta 50 g
- Vanduo 150 ml
- Pomidorai 1 kg
- Agurkai 200 g
- Raudonoji paprika 130 g
- Česnakai 2 skiltelė (-ės)
- Alyvuogių aliejus 125 ml
- Raudonojo vyno actas 60 ml
- Cukrus 1 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Duoną užpilti vandeniu ir 5 minutėm palikti.
- Rankomis ‘nugręžti’ duoną ir dėti ją kartu su pomidorai, agurkais, paprika ir česnaku. Viską smulkintuvu susmulkinti.
- Įpilti acto ir aliejaus, gerai išmaišyti. Pagardinti cukrumi ir druska.
- Perkošti trintas daržoves per sietelį ir gautą sriubą dėti į šaldytuvą 2 valandoms.
- Išpilstyti į lėkštes, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir patiekti.