Gaspačio - šaltoji pomidorų sriuba
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Gaspačio - gaivi, šalta ir sveika pomidorų sriuba, puikiai tinkanti valgyti karštą vasaros dieną.
Ingredientai
- Agurkai 280 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Citrina Pagal skonį
- Paprika 3 vnt
- Svogūnas 100 g
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pomidorai 500 g
Eiga
- Smulkiai supjaustome svogūną, išspaudžiame česnaką.
- Supjaustome pomidorus, išvalytas paprikas griežinėliais
- Viską ką susipjustėme dedame į trintuvą ir gerai sutriname.
- Išspaudžiame visos arba pusės citrinos sultis, pilame aliejų ir paliekame šaldytuve apytiksliai 2 valandoms.
- Valgome šaltą, papuošiame agurkų ir paprikų griežinėliais, galime taip pat papuošti petražolėmis.
- Skanaus!