Gaspacho sriuba su arbūzu
#idėjosvakarienei #paprastossriubos #pomidorųsriuba #Šaltapomidorinesriuba #Šaltossriubos #sriubos #sriubosdiena #sriubosreceptai #trintasriuba #veganiškipatiekalai #vegetariškipatiekalai
Prisimenant vasarą ir kai norisi kažko gaivaus - tobulo skonio šaltosios gaspacho sriubos variacija su arbūzu. Pomidorai ir arbūzas itin gerai papildo vienas kitą. Ragaujame? Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Prinokę pomidorai 500 g
- Saldus arbūzas 200 g
- Avokadas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Raudonas svogūnas 1 vnt
- Svogūnų laiškai 50 g
- Bazilikas 5 vnt
- Raudonojo vyno actas 1 šaukštas (-ai)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, taip lengviau nusilups odelė. Nuluptus šiek tiek susmulkiname ir dedame į elektrinį smulkintuvą.
- Arbūzui išrenkame sėklas ir šiek tiek pasmulkinus dedame į smulkintuvą.
- Visus kitus ingredientus taip pat dedame į smulkintuvą. Šiek tiek raudonojo svogūno ir svogūno laiškus paliekame papuošimui. Viską sutriname ir dedame į šaldytuvą, kad sriuba atvėstų.
- Sriubai pastovėjus šaldytuve, jos skonis atsiskleidžia, tačiau patikriname, ar nieko netrūksta. Patiekiame su baltos duonos skrebučiu, skanaus!