Garstyčių padažas žuvies patiekalams
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Padažas tinkamas sterkų, lynų ir kitų baltų žuvų patiekalams.
Ingredientai
- Sultinys Pagal skonį
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Citrina Pagal skonį
- Vynas baltas Pagal skonį
- Garstyčios 2 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio trynys 4 vnt
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Keptuvėje išlydyti sviestą, į jį supilti sultinį, vyną, sukrėsi garstyčias ir užvirinti. Į padažą sudėti skiltelėms supjaustytą citriną ir dar kartą užvirinti.
- Su trupučiu miltų ir vandens išplaktus kiaušinių trynius įmaišyti į padažą ir užkaitinti. Vos tik padažas pakils (neleisi visiškai užvirti), nukelti nuo ugnies ir juo užpilti žuvį.