Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Atraskite naują skonį išbandę saldžiame padaže glazūruotus svogūno gabaliukus, kurie bus puikus garnyras prie mėsos ar vištienos patiekalų.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 60 ml
  • Tirpintas sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Dižono garstyčios 60 ml
  • Medus 60 ml
  • Vorčesterio padažas 1 šaukštas (-ai)
  • Dideli svogūnai 2 vnt
  • Raudonėlis 1 žiupsnelis

Eiga

  1. Paruošti svogūną - nulupti ir supjaustyti 1-1.5 cm storio griežinėliais.
  2. Mažame inde sumaišyti sviestą ir alyvuogių aliejų.
  3. Kitame inde sumaišyti garstyčias, medų, vorčesterio padažą ir raudonėlį.
  4. Svogūno gabaliukus perverti mediniu iešmeliu, patepti aliejaus mišiniu iš abiejų pusių ir dėti kepti ant grotelių.
  5. Svogūno iešmelius kepti apie 11 min. dažnai apverčiant ir iš naujo patepant aliejaus mišiniu.
  6. Po 11 min. iešmelius galima tepti garstyčių ir medaus mišiniu ir kepti tol kol svogūnai pradės karamelizuotis (apie 3 min.)
  7. Iškeptus svogūnus dar kartą patepti garstyčių ir medaus mišiniu. Skanaus!

Panašūs receptai