Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Atraskite naują skonį išbandę saldžiame padaže glazūruotus svogūno gabaliukus, kurie bus puikus garnyras prie mėsos ar vištienos patiekalų.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 60 ml
- Tirpintas sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Dižono garstyčios 60 ml
- Medus 60 ml
- Vorčesterio padažas 1 šaukštas (-ai)
- Dideli svogūnai 2 vnt
- Raudonėlis 1 žiupsnelis
Eiga
- Paruošti svogūną - nulupti ir supjaustyti 1-1.5 cm storio griežinėliais.
- Mažame inde sumaišyti sviestą ir alyvuogių aliejų.
- Kitame inde sumaišyti garstyčias, medų, vorčesterio padažą ir raudonėlį.
- Svogūno gabaliukus perverti mediniu iešmeliu, patepti aliejaus mišiniu iš abiejų pusių ir dėti kepti ant grotelių.
- Svogūno iešmelius kepti apie 11 min. dažnai apverčiant ir iš naujo patepant aliejaus mišiniu.
- Po 11 min. iešmelius galima tepti garstyčių ir medaus mišiniu ir kepti tol kol svogūnai pradės karamelizuotis (apie 3 min.)
- Iškeptus svogūnus dar kartą patepti garstyčių ir medaus mišiniu. Skanaus!