Gardžioji lazanija

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Gardžioji lazanija su špinatais ir marinuotais pomidorais - puikus patiekalas, kurį pagaminti visai nesunku, o improvizuoti taip pat visuomet galima ir sveikintina.

Ingredientai

  • Lazanijos lakštai 1 pakuotė (-ės)
  • Morka 1 vnt
  • Česnakas Pagal skonį
  • Svogūnas 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Sūris 300 g
  • Mocarelos sūris 250 g
  • Jautienos arba kiaulienos faršas 400 g
  • Pomidorų padažas 4 šaukštas (-ai)
  • Konservuoti pomidorai 2 pakuotė (-ės)
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 50 g
  • Miltai 50 g
  • Špinatai Pagal skonį
  • Bazilikas Pagal skonį

Eiga

  1. Visų pirma, ruošiame mėsos įdarą. Smulkiai supjaustome visas daržoves, morką galime sutarkuoti. Mėsytę dedame į keptuvę, įdėję kiek sviesto. Po 5 minučių įdedame daržoves, pomidorų padažą, visus prieskonius. Galite įdėti baziliko, jeigu mėgstate, viską troškiname uždengtoje keptuvėje. Galime dėti ir kitas mėgstamas daržoves. Pasilikite kiek špinatų lazanijos puošimui. Troškiname apie pusvalandį.
  2. Ruošiame baltąjį padažą. Ištirpiname sviestą, atsargiai pilame miltus, kad nesusidarytų gumuliukai, po to supilame pieną, paverdame apie 2 minutes, įdedame saują sūrio, vėl viską pamaišome.
  3. Pasiruošiame kepimo indą, jį patepame sviestu. Dedame mėsos sluoksnį, tuomet lazanijos lakštą, vėl mėsos, tuomet tarkuoto sūrio ir vėl baltojo padažo. Taip darome su visais lakštais. Paskutinis lakštas turi būti su mėsyte, baltuoju padažu ir daug sūrio ant viršaus. Tačiau sūrį rekomenduojame berti lazanijai jau pakepus 20 minučių, kad jis neperkeptų. Galite naudoti parmezano sūrį.
  4. Viską dedame keptis į orkaitę apie 50-60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus galite pabarstyti žoliniais prieskoniais ir papuošti špinatų lapeliais.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai