Gardžioji grybų ir sūrių lazanija

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Ar kada nors pagalvojote, jog lazaniją galite kepti su grybais? Ne? Labai rekomenduojame išbandyti!

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 100 ml
  • Mažieji svogūnai 6 vnt
  • Grybai 500 g
  • Sausas baltas vynas 1 stiklinė (-ės)
  • Ridikai 5 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipiras Pagal skonį
  • Sviestas 4 šaukštas (-ai)
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Miltai 4 šaukštas (-ai)
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Muškatas Pagal skonį
  • Mėgstamo gurmaniško sūrio 150 g
  • Dar vieno kitokio mėgstamo sūrio, geriau būtų koks ypatingas sūris 150 g
  • Mocarela 1 vnt
  • Parmezano sūris 150 g
  • Lazanijos lakštai 2 pakuotė (-ės)

Eiga

  1. Sutvarkome grybus - juos kiek apverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje - turėtų užtekti 7 minučių.
  2. Susipjaustome svogūnus, susismulkiname česnaką.
  3. Įpilame pusę alyvuogių aliejaus kiekio į keptuvę ir joje pakepiname svogūnus. Sudedame kiek apvirtus grybus ir kepiname su svogūnais apie 15 minučių.
  4. Supilame baltą vyną, pakepiname viską kartu apie 7 minutes ant nedidelės ugnies. Pakepinus viską išimame iš keptuvės.
  5. Tuo tarpu į kitą indą sudedame ridikus, supjaustytus juostelėmis, supilame likusią alyvuogių aliejaus dalį, įberiame norimą kiekį druskos ir pipirų. Pakepiname apie 10-12 minučių. Galime sumaišyti su grybais.
  6. Gaminame padažą. Įkaitiname keptuvę ir sudedame sviestą. Kuomet sviestas ištirpsta, sudedame kitą pusę likusių svogūnų ir kepiname iki tol, kol šie pasidarys kiek permatomi. Tuomet sudedame česnaką, kepame iki tol, kol česnakas kiek suminkštės, bet nesudeginame, kepame ant nedidelės ugnies. Sudedame miltus, kepame iki tol, kol padažas parusvės - apie 10 minučių, supilame pieną, išmaišome. Sudedame muskato prieskonius, dviejų rūšių tarkuotus sūrius (bet dar ne parmezaną ir ne mocarelą, arba galite vėliau barstyti ant lakštų), viską sumaišome. Paskanaujame, ar netrūksta druskos ir pipirų, ar kitokių mėgstamų prieskonių. Galime padažą sumaišyti su prieš tai ruoštais grybais, ridikais.
  7. Patepame kepimo indą alyvuogių aliejumi, įdedame kiek padažo, tuomet tiesiame lazanijos lakštus, vėl uždedame padažo, tuomet vėl lazanijos lakštus. Pasirinktame sluoksnyje sudedame mocarelos sūrį. Taip darome iki tol, kol nebeliks padažo. Ant viršaus dedame likusį padažą ir visą parmezano sūrį.
  8. Įkaitiname orkaitę.
  9. Uždengiame lazaniją su kepimo popieriumi arba aliuminio folija, įdedame į 180 laipsnių orkaitę 45 minutėms, po to nuimame foliją ir dar pakepiname apie 10-15 min. iki tol, kol sūris viršuje taps gražiai geltonas ir pradės „pūstis burbuliukai“.
  10. Ir pagaliau valgome! Skanaus:)

Panašūs receptai